Treceți la conținutul principal

Postări

Prezentat

Tartă Ispahan

Ispahan este un macaron creat de Pierre Hermé, conține zmeură, litchi și aromă de trandafir. A suferit de-a lungul timpului numeroase abordări așa că astăzi întâlnim tartă Ispahan, entremet Ispahan, chec Ispahan, erc. Dacă vă întrebați de la ce vine numele aflați că Ispahan este un tip de trandafir din Orientul mijlociu.  Pentru că iubesc prea mult tartele nu am dorit să fac un macaron ci am încercat să reproduc acest desert sub forma unei tarte. Am renunțat la litchi, dar am păstrat aromele principale de zmeură și trandafir. Am încercat să găsesc o esentă bună de trandafir, dar până la urmă am folosit apă de trandafir. Dacă ar trebui să refac acum acest desert aș adăuga ceva în plus, poate un coulis de zmeură, un mousse de litchi, ceva mai multe elemente. Îmi plac tartele complexe, dar nu am vrut să mă complic prea mult de data aceasta. Elementele acestui desert sunt aluatul de tartă fraged cu migdale, crema de migdale, crema de mascarpone cu apă de trandafir, zmeura proaspătă și gl…

Cele mai recente postări

Entremet cu banane și fructul pasiunii

Ruladă cu căpșuni, mentă și lime

Tartă cu ciocolată și praliné

Ecole Gastronomique Bellouet Conseil

Crema de dovleac cu pancetta crocantă și parmezan

Buturugă de Crăciun Mont Blanc

Tartă cu zmeură

Entremet cu caramel sărat și mousse de ciocolată

Tartă Tiramisu

Mucenici moldovenești